Terroir
Crama Dealul Dorului

DEALURILE SILAGIULUI - SOL, APA, SOARE

TERROIR LA
crama dealul dorului

Terroir-ul la Crama Dealul Dorului este unul remarcabil, influențat de caracteristicile geografice și climatice specifice regiunii în care se află. Climatul regiunii este unul continental moderat, cu veri calde și ierni blânde.

Solurile din zonă sunt diversificate, cu o bună capacitate de reținere a apei și o structură adecvată pentru rădăcinile viței-de-vie. Aceasta contribuie la hrănirea echilibrată a plantelor și la obținerea unor struguri sănătoși și maturi.

Precipitațiile regulate și moderate în Dealurile Silagiului joacă un rol important în asigurarea apei necesare pentru dezvoltarea sănătoasă a viței-de-vie și a strugurilor. Ele contribuie la creșterea și maturarea optimă a strugurilor, influențând calitatea și concentrația compușilor aromatici din vinurile obținute. Precipitațiile sunt moderate

Combinația dintre solurile distincte, climatul moderat și relieful specific oferă vinurilor produse la Crama Dealul Dorului un caracter aparte. Vinurile reflectă autenticitatea și tipicitatea regiunii, cu arome și atribute care sunt expresia terroir-ului local.

Terroir-ul de la Cramei Dealul Dorului este sursa de inspirație pentru vinificatorii noștri, care pun în aplicare cunoștințele și tehnologiile moderne pentru a crea vinuri echilibrate, expresive și autentice. Fiecare înghițitură aduce cu sine note distincte, arome complexe și un gust memorabil, reprezentând identitatea unică a acestui teritoriu viticol.

DISPUNERE

Situată pe un deal pitoresc, Crama Dealul Dorului beneficiază de soluri fertile și un microclimat propice dezvoltării viței-de-vie și obținerii unor struguri de calitate superioară.

Expunerea favorabilă a podgoriilor către soare și circulația aerului adecvată asigură o maturare optimă a strugurilor și dezvoltarea complexității aromatice în vinurile obținute.

Orientarea estică și sud-estică a podgoriei Dealul Dorului asigură o expunere mai lungă la soare, în special în timpul dimineții și în primele ore ale după-amiezii. Razele solare intense și calde sunt esențiale pentru dezvoltarea optimă a strugurilor și obținerea nivelului adecvat de maturitate.

PODGORIE

La crama Dealul Dorului vița-de-vie este cultivată cu atenție și respect față de mediul înconjurător, iar practicile sustenabile sunt promovate în întreaga producție. Astfel, se obțin struguri de calitate superioară, cu potențialul de a se transforma în vinuri de excepție.